sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Pintoja ja lenkkeilyä


Akin mummun seinältä löytyi tälläinen aarre. Kivistön piha, silloin kun tilalla vielä oli lehmiä ja lampaita. Tästä haaveilen valokuvatapettia tai ainakin suurta canvastaulua.


Kodinhoitohuoneesta tuli aika villi kortti :) En halunnut valkoisia ovia, koska koirat kuivattelevat kodarin puolella -käytännössä siis ravistelevat minkä ehtivät. Puukuvioisista en löytänyt yhtäkään mieleistä kuosia, jota olisin halunnut katsoa läpi kodinhoitohuoneen. Ja sitten taas eriväriset ylä- ja alakaapit ei sopineet silmään myöskään.

Noita tammivetimiä olin ihastellut jo pidemmän aikaa, mutta en uskonut niitä laittavani mihinkään. Mutta kun päädyttiin mustaan ovimalliin niin siinä ei enää tarvinnut miettiä, että mikä vedin valitaan 8) Tammen värisen tason halusin, mutta juuri tuota sävyä en ollut edes ajatellut -minusta se oli liian keltainen. Mutta, kun tuo sävy se on pari tuolle vetimelle, niin sillä sitten mennään. Pääasia, että taso ja vetimet rimmaavat keskenään :)


Kodariin ja pesuhuoneeseen tulee näistä tuo tummempi laatta. Josko toimisi paremmin, mitä teknisessä tilassa oleva tasaisen harmaa laatta, joka on kieltämättä melkoisen näköinen heti, kun joku siellä käy pölyiset kengät jalassa pyörähtämässä...

Alkutalven liukkaiden ja muiden kiireiden takia koirat on päässet aika hävyttömän vähän lenkille. Moona varmasti on ollut ihan tyytyväinen, mutta Jutille nuo kävellen tehdyt lenkit ei tunnu missään, vaikka irrallaan saa koko lenkin ollakin. Nyt viimein kelkka- ja hiihtokelit on kuitenkin koittaneet niin junnu pääsee sopivan nopeatempoisille reissuille :)


Juti ei ole mikään luontainen vetokoira, beussiksi varmasti aika rauhallinenkin. Tämä oli neljäs vetoreissu tälle talvelle ja reilu kilsan se vetää kerrallaan. Tällä reissulla otti pari laukkapätkääkin ja vastaa kehuihin kovempaa vetämällä, joten homma alkaa sujua :) Vetomatkat olen pitänyt tarkoituksella lyhyenä, että homma pysyy mielekkäänä näin alkukaudesta. Loppulenkin 6km kasvatettiin sitten emännän kuntoa, kun räkä poskella potkuttelin tuon perässä :D Kunto koirallakaan ei varmaan vielä ole erityisen hyvä, johtuen näistä reippaiden lenkkien vähyydestä... Kesällä kyllä pyöräiltiin 10km lenkkejä, mutta onhan niistä jo aikaa. Järvelle pääsyä odotan, saa emäntäkin sukset alleen ja menoksi! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti