keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Pakkaspäivän sisätreenejä

Mittari näyttää -24 astetta, joten liikoja lenkkeilyintoja ei ollut kellään -paitsi tietenkin Jutilla. Moona taas ei tahdo tareta toppatakillakaan, tassuthan ne jäätyy ensimmäisenä ja siihen ei tässä tapauksessa montaa minuuttia tarvita :D Kilometrin verran käytiin muodon vuoksi köpöttämässä ja muu ulkoilu menikin puita kantaessa pannuhuoneeseen. Kottikärrytolkulla saa näillä keleillä syytää puita pesään jos meinaa, että suihkuvesi riittää ja mökissäkin pysyisi lämpö yli 20 asteen.

Illan ratoksi otin koirille pienet aivojumpat. Moona on niin etevä, että sille ei paljoa haastetta ollut, mutta Juti opetteli ensimmäistä kertaa lelujen keräystä koppaan, joten sille saatiin hyvää pähkäiltävää :) Otin videolle molempien harjoittelut, Juti ensin, välissä Moona ja sitten vielä junnulle toisto. Yhdessä videossa myös pieni photobomb Leevi...

Juti ei osannut valmiiksi mitään muuta, kuin kosketusalustan. Sillä hain ensin korin pohjan kosketuksen ja aika pian alustan saikin ottaa pois. Aluksi riittää, että Juti vain koskee korin pohjaa, teen siitä "merkityksellisen" sille ja se oppii kohdentamaan sinne pohjalle. Juti toimi niin hyvin, että saatiin jo vähän leluakin mukaan. Se alkoi jo vähän turhautuakin, kun ensin pelkästään yhtä ja samaa jankattiin.

Alkuun lelun pudotus 'irti'-käskyllä, jotta ymmärtää jutun juonen. Melkein heti jätin sen kuitenkin pois, ettei jää käskyyn liiaksi kiinni. Kaikkien taiteen sääntöjen mukaanhan näin nopeasti ei kannata edetä, mutta minkäs teet, kun oli etevä oppilas ;) Vielä lelunkin kanssa kuitenkin vahvistelin pohjaa.



Pohjan vahvistamisen saa kyllä aika pian jättää pois, koska Moonalle oon aikoinaan onnistunut rakentamaan sellaisen käytösmallin, että se tahtoo jäädä kiinni jo korissa oleviin leluihin -videolta sitä näkyykin ja joudun välillä puuttumaan. Videolla aivan turhaan vahvistelenkin Moonalle pohjakosketusta, kun se todennäköisesti vain pahentaa tilannetta. Puolihuolimattomasti sitä tuli silti palkkailtua, kun tätä hommaa ei ole tehty pitkiin aikoihin -se kuuluisa varmuuden vuoksi vahvisteita... phah :)

Toisella videolle Jutille kertauskosketuksia ja sitten taas lelu. Maltilla junnu häärää ja tekee, vaikkei ihan täysin vielä älyä <3 Loppua kohden pystyn jo siirtämään lelun aavistuksen korin ulkopuolelle ja Juti siirtää päätään sen verran, että osuu koriin.



Mummulla kierrosmittari helähtää heti punaiselle, kun kuulee käskyn :D


Lisäksi hömpöteltiin vähän kiertämistä, kaukokäskyjä sekä tuikitärkeää nojatuoliin "lähettämistä". Kyllähän nyt joka mustin pitää 'tuoli'-käsky osata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti