Juti

Tomeran Jippii

S. 11.5.2014
Beauceron, uros

Omistaja: Niina Rautioaho, Oulainen

Juti KoiraNetissä.
Suomen Beauceron ry:n jalostustarkastus-video 30.8.2015. Juti 15kk:n ikäinen.
Luoksepäästävyys 10, ampuminen 10, uhka 10.Jutihan on. Vallan mainio ja erityinen tapaus.

Beauceron-urosta hankkiessa varauduin kaikkeen mahdolliseen maan ja taivaan väliltä, käärin hihat, otin haasteen vastaan, tulkoot mitä tulee. Niin vitipäiseen luonteeseen, kuin koko kämpän tuhoavaan järkäleeseen, joka vetää minua rättinä perässään pitkin treenikenttää.

Juti kotiutui ja näytti närhen munat turhille ennakkoluuloille. Täyden kympin nuori koira, josta voi sanoa, että täytti enemmän kuin ne saappaat, mitä beauceronia hakiessa halusin. Kokeileehan se jokaisen asian vuorollaan läpi - jo 9-viikkoisena ärjyi ja sylki hammasrivi esillä hirvenluun päältä. Silti päällimmäinen tuntuma on, että helpompaa pentua ei taida olla mahdollista saada.

Minkäänlaista varautuneisuutta ei ole vieraita kohtaan ollut. Käsittelyt ja leikkiminen sujuu kenen kanssa vain. Kotona sohvaperuna saattaa kiivetä vieraiden syliinkin, ulkona ihmisten luona pyörähdetään ja jatketaan matkaa kiinnostavimpiin ympyröihin. Mikäli ruuasta on kyse, niin huomio toki on taattu.

Terävyys ja vilkkaus on hyvässä suhteessa keskenään. On hyvin hallittavissa, kun ei siltä seisomalta reagoi ja ryykää neljään eri ilmansuuntaan, vaan katselee ja miettii seuraavaa siirtoaan hetken. Erittäin iso plussa. On mulle sekin sanottu, että dominanssia tuolle on kyllä jaettu isommalla kauhalla. Taitaa se olla niinkin. Fyysinen rontti, joka häikäilemättömästi käyttää kroppaansa ja hampaitaan, mikäli se mahdollisuus vain annetaan. Varsinkin täällä omalla tontilla tykkäisi hallinnoida vieraita oman mielensä mukaan... 100% ystävällinen, mutta nuoren uroon ego tekee temppujaan ;)


Lisää kuvia täältä: Tomeran Jippii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti