lauantai 29. lokakuuta 2016

Ilmakuvia raksalta

Viime viikolla saatiin kokeilla kopterikameran avulla, että miltä ne tilukset näyttää ylhäältä käsin:


Alalaidassa nykyinen punainen tupamme ja sen vierellä navetta, joka näyttää tässä kuvassa hullunkurisen pieneltä. Todellisuudessa se on iso rakennus. Navetan päädyssä autokatos, joka avattiin jo viime syksynä. Sen verran hienoiksi ollaan opittu, että autojen laseja ei aamuisin rapata ;)

Oikealla lähin naapuri, joka on ainoa vähän kiusallisen lähellä oleva talo. Siellä pellonreunassa kasvaa jo pensasaita ja muutakin istutusta on tarkoitus laittaa, jotta saadaan se kuuluisa oma rauha tuollekin puolelle pihaa. Sitten onkin nuo ihanat ihanat pellot, joita pitkin pääsee kilometritolkulla niin kauas kuin huvittaa tarpoa. Ja talvella jäätä pitkin <3
Vasemmassa ylälaidassa näkyy pihatie, joka kokonaisuudessaan on n.200m pitkä. Eipähän urki uteliaat lenkkeilijät tien varresta turhia ;P Tuo tyhjyyten johtava tienpätkä on meidän maita, mutta alapeltojen omistaja teki sen omaa kulkuaan varten. Jotkut luulivat alkuun, että meidän talo tulee tuonne tien päähän. Minusta se kuitenkin oli itsestään selvää, että tie uudelle talolle kulkee vanhan pihan läpi, jotta pihapiiristä saadaan tarpeeksi yhtenäinen.

Punaisen tupamme takana on vanha pelto, jonne haaveena hankkia kesälampaita. Myös uuden talon alapuolella on kohtuullisen kokoinen peltopläntti, jonka siistimisen lampiset voisivat hoitaa. Vanhan pellon takana on n.puoli hehtaaria metsää, jonne aitauksen voisi periaatteessa laajentaa. Joskus oon kuullut, että lampaat on huonojalkaisia, että niitä ei saisi juoksuttaa - miten lie on tuommoisen monttuisen metsäpohjan laita, onko se hyväksi vai huonoksi niiden kintuille? Tarvinee selvitellä asiaa... ja paremmin tietävät saa vinkata neuvoja! Kanalaa myös haaveilen tuon vanhan mökin saunaan, mutta katsotaan nyt mitkä näistä kotkotuksista toteutuu ja mitkä ei... :D
Tämä talon takaosa tuottaa pihasuunnitelmien osalta semmoisia hankaluuksia, jotta mihin kohtaan ja miten rajataan nurmialue järkevästi. Piha on niin valtava, etten haluaisi ihan mahdottomasti sitä nurmikonleikkuutyötä, joten välttelen sellaisten isojen aakeiden jalkapallokenttien muodostamista. Mikäli keksin jonkin järkevän keinon niin nurmialue ei todennäköisesti tule ulottumaan tuonne vasemmalla olevalle rajalle asti, vaan yritän katkaista sen tuon kivikasan ja autotallin kanssa samaan linjaan. Suunnitelmissa tiheitä havuistutuksia, parilatoa, heinäseiväsaitaa ja järven puolelle jotain porakivipengerrystä tms... Aika näyttää mitkä toteutuu ja miten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti