tiistai 6. syyskuuta 2016

Tomeran Jippii MH-kuvaus 4.9.2016

HOX! HOX!
Mikäli videoiden suorat linkit eivät toimi, tämän linkin kautta pääset suoraan albumiin, josta videot pitäisi näkyä. Ilmoitathan mikäli on ongelmaa :)

Albumi Jutin MH-kuvaus 4.9.2016
Juti kävi sunnuntaina huvittelemassa MH-testissä. Kukkopoika oli kuin kotonaan, eikä sitä juurikaan saatu hetkautettua. Mitä nyt vähän tuppasi turhauttamaan, kun ne perhanan emännät leikki ja loikki miten sattuun... :)Kontakti, tervehtiminen: Ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen.
Kontakti, yhteistyö: Lähtee mukaan, mutta ei ole kiinnostunut TO:sta.
Kontakti, käsittely: Hyväksyy ja ottaa kontaktia.

Koira huomasi heti, että nyt ei muuten emäntä pidä mitään linjaa tähän hommaan ja sehän käyttää tilanteen heti hyödykseen loikkimalla testaajan kimpussa. Jossain vaiheessa kysyinkin, että puutunko siihen, mutta vastauksena oli: että "Ole vaan siinä, koira tässä juuri ilmentää sitä luonnettaan" Ilmentää tosiaan, sikamies... :D

Video, kontakti & leikki1.

Leikki 1, leikkihalu: Leikkii -aloittaa nopeasti ja on aktiivinen
Leikki 1. tarttuminen: Tarttuu heti, nappaa esineen vauhdista.
Leikki 1, puruote ja taisteluhalu: Tarttuu, vetää vastaan, mutta irrottaa ja tarttuu uudestaan/ Korjailee otetta.

Ei pahemmin lisäiltävää, videoltahan se näkyy.

Takaa-ajo 1: ei aloita
Takaa-ajo 2: ei aloita
Tarttuminen 1. ei kiinnostu saaliista/ei juokse perään
Tarttuminen 2.: ei kiinnostu saaliista /ei juokse perään

Ei tullut yllätyksenä, ettei lähtenyt liikkeelle. Tuomari sanoikin, että jää pyytämään minulta lupaa lähteä.

Video, takaa-ajo1.
Video, takaa-ajo2.

Aktiviteettitaso: Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintoja.

Ei mitään nähtävää. Kolmannen minuutin aikana pistää maaten ja Sari lopettaa jo kuvaamisen, kun ei selvästikään ole odotettavissa toimintaa. En näköjään ollut sitä ladannut muiden mukana nettiin, laitan jahka joudan, jos joku sen välttämättä haluaa nähdä... :)


Etäleikki, kiinnostus: Kiinnostunut avustajasta, seuraa ilman taukoja.
Etäleikki, uhka/agressio: Ei osoita uhkauseleitä.
Etäleikki, uteliaisuus: Saapuu avustajan luo suoraan ilman apua
Etäleikki, leikkihalu: Tarttuu, vetää vastaan, voi irrottaa ja tarttua uudelleen.
Etäleikki, yhteistyö: Houkuttelee myös passiivista avustajaa leikkimään.

Juti oli elementissään. Kuvakulma on vuosisadan huonoin, sata puuta edessä. Loikkii, haukkuu, kiskoo ja haukkaa. Kuumahtaa sen verran ilman lelua loikkivasta henkilöstä, että nakkaa ranteeseen kiinni. Ei onneksi pahasti, pikkunäykkäisy: mustelmilla ja jomotuksella selvittiin. Tämän jälkeen leikkijää pyydettiin kaivamaan taskustaan toinen lelu esille, jolla sitten mentiin loppuaika. Alkuperäistä lelua Juti toi välillä leikkijän käsiin asti ja välillä pudotti sen jalkoihin ja peruutti odottamaan, että ihminen sen poimisi. Sitä kun nuo testaajat eivät saa tehdä, niin se lelu sitten unohtui ja alkoi leikkiä itse ihmisellä.

Video, etäleikki

Video loppuu siihen, kun huudan koiraa takaisin itseni luo. Harmi, kun sitä ei tullut kuvattua loppuun asti. Se painatti takaisin tuhatta ja sataa lelua ilmassa viskoen :) Pudottaa lelun, käy luona ja yrittää karauttaa heti takaisin etäleikkijän luo - onneksi minä olen hereillä niin ehdin karjaista sen takaisin. Se siitä oliskin puuttunut, että siltä olis korvat hävinnyt ja se olis päästellyt siellä pitkin metsiä, kjäääkh :D

Yllätys, pelko: Ei pysähdy tai pysähtyy nopeasti
Yllätys, puolustus/agressio: Ei osoita uhkauseleitä
Yllätys, uteliaisuus: Menee haalarin luo ilman ohjaajan apua
Yllätys, jäljellejäävä pelko: ei osoita kiinnostust haalariin

Varmaan aika lähellä mallisuoritusta. Ei lisättävää. Haalari ohitettiin 2.kertaa niinkuin kuuluukin, kuvaaminen vain lopetettiin ekan kierrokset jälkeen.

Video, haalari

Ääniherkkyys, pelko: Väistää kääntämättä pois katsettaan
Ääniherkkyys, uteliaisuus: Menee räminälaitteen luo, kun ohjaaja puhuu kyykyssä ja houkuttelee koiraa.
Ääniherkkyys, jäljellejäävä pelko: Ei minkäänlaisia liikkumisnopeuden vaihteluita tai väistämistä.
Ääniherkkyys, jäljellejäävä kiinnostus: Ei osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan

Tämä on oikeastaan koko testin ainoa pettymys. Pienen väistön jälkeen Juti kävelee itsenäisesti suoraan laitteen viereen, mutta ilmeisesti tuomareiden mielestä ei kiinnitä siihen tarpeeksi huomiota?! Tämän jälkeen koira lähtee juoksentelemaan alueelle, jossa hetki sitten oli etäleikkijä piilossa. Kutsun ohjeiden mukaan koiran luo, se karauttaa vauhdilla luo peltiin kiinni ja loikkaa vielä ylikin. Silti arvosana on sama, mitä koiralla, joka pelkää laitetta niin paljon, että vasta viime hetkellä uskaltaa sen luokse tulla... Harmittaa vähän näin videokatsomisten jälkeen, mutta minkäs teet, aina ei voi voittaa - videolta jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä :)

Video, räminäpelti

Aaveet, puolustus/agressio: Ei osoita uhkauseleitä
Aaveet, tarkkaavaisuus: Tarkkailee aaveita, pitkiä taukoja, kumpaakin puolet ajasta tai koko ajan toista.
Aaveet, pelko: On ohjaajan edessä tai sivulla
Aaveet, uteliaisuus: Menee katsomaan, kun ohjaaja on edennyt puoliväliin.
Aaveet, kontaktinotto aaveeseen: Ottaa itse kontaktia avustajaan

Tollo haukkuu ensin testinohjaajalle, joka tekee käsimerkkejä aaveille :D Kun viimein huomaa aaveet, kevyesti heiluttelee häntää ja pistää lonkka-asentoon makoilemaan. Loppuaika ollaan, kuin markkinoilla, johon Ku Klux-klaanikin osallistuu. Hengaillaan, eikä välitetä ympäristön tapahtumista. Vasta, kun liikahdan aavetta kohti Juti nousee ja lähtee tutustumaan. Täydellistä arkikäytöstä siis, ei voi moittia! Nämä testaajien aaveet nyt ei vain sattuneet tuottamaan minkäänlaisia tunnetiloja Jutiin :D (jälleen ei videon kuvauskulmalla voi juhlia...)

Video, aaveet

Leikki2. leikkihalu: Leikkii, aloittaa nopesti, on aktiivinen
Leikki2. tarttuminen: Tarttuu heti koko suulla
Ampuminen: Kiinnostuu laukauksista, yleisöstä tms. mutta palaa leikkiin/passiivisuuteen.

Perus Jutia. Ensimmäistä kertaa ammuttiin, kun leikitän, heittää irti joka laukauksen jälkeen, mutta jatkaa samantien. Alun heittelyvaiheessa ehti tikata testinohjaajaa käsivarren "alliin", komeat mustelmat siitäkin. Onneksi oli leppoisia toimihenkilöitä :)

Video, leikki2. ja laukaukset
Video, laukaukset

Tuomareilla ei valtavasti ollut kommentoitavaa, peruskauran lisäksi: agrea ei nähty tänään ollenkaan, mutta jos koiraan osoitettaisiin kunnolla uhkaa niin potkua löytyisi varmasti. Niinhän sitä toki löytyykin, jalostustarkastuksen perusteella:

Video jalostustarkastus 2015

Näihin kuviin tunnelmiin, ehkä ennen joulua saan seuraavan kerran kirjoitettua tänne... :P Sen verran vielä täytyy huikata, että käytiin me heinäkuussa Oulun näyttelyssä hakemassa SERT, VSP ja CACIB palkinnot plakkariin. Ei huonommin tämmöisiltä maalaisilta :) ...kirjaimellisesti - esitin Jutin hännänpää valkoisena, se oli unohtunut rapata puhtaaksi räystäslautojen maalailun jäljiltä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti