keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pihatreeniä

Sitä me ollaan nyt jonkin verran tehty. Pelkällä lelulla riehuen ja vähän siihen iskunoutoa ja säpäköitä luoksetuloja harjoitellen. Noissa virehommissa meillä kyllä on tekemistä. Vauhtia kyllä löytyy sitten kun siihen hetsataan, mutta sitten törmäillään luoksetulot tai hutkitaan kapulaa jne... Jos suoritetaan makupalalla tylsästi niin siltä se sitten näyttääkin, vauhti puuttuu, mutta tekniikka sentään säilyy.

Sunnuntaina meillä onneksi on ensiapua tulossa, päästiin Liminkaan Esa Tapion tottiskoulutukseen :) Sitä innolla odottaen, siitä onkin pitkä aika, kun on viimeksi tuollaisessa koulutuksessa ollut. Viime kesänä Hiturin Marja-Leenallahan oltiin, mutta Juti oli silloin niin pieni hiiri, ettei tehty muutakuin helppoja kivoja pentujuttuja Hyvä koulutus toki oli, mm.jäävien seisaalleen pysätymistä otettiin ja samoilla opeilla ollaan näyttelyissäkin sitten poseerattu. Ja olihan se tosiaan se Pipankin koulutus täällä Oulaisissa, mikä itse järkättiin.

Koirat on olleet aika vähällä liikunalla pakkasten takia. Jos minä 350 päivänä vuodessa liikutan niitä säännöllisesti tai edes jollakin tavalla niin siinä vaiheessa, kun pakkasmittari näyttää lähelle -30 niin hyvillä mielin jään sohvannurkkaan viltteihin. Naamakirjasta sai paljon lukea ihmisten pakkaspäivityksiä, että "tunti lenkkeiltiin siinä ja siinä säässä". Meiltä ei kannata niitä päivityksiä odottaa, ainoa mitä liikuin ulkona oli puuliiterin ja pannuhuoneen väli. Koirat kävi itsekseen pihalla hengailemassa sen mitä halusivat. Jutihan  viihtyikin joitakin aikoja ulkona - se kulkee tuolla pellolla tontinlaitoja merkkaamassa, syö jäniksenpapanoita ja välillä kieriskelee jossakin mahtilöydöksessä. Moona taas ei usein halunnut edes puunhakureissuille mukaan, vaan jäi sisälle ketunkerälle. Vaan onko tuo ihmekään, että varpaita palelee, kun istuu kuistilla eikä liiku mihinkään...  Nytkin tuo liikkumattomuuskausi jatkuu, kun mulle iski flunssa. Ehdittiin nyt kuitenkin jonkin verran lenkkeillä noiden pakkasten jälkeen. Onneksi on järkikoiria, jotka eivät pimahda näistä mökkikausistakaan :) Vaikka toisaalta, nyt kun kuvia katsoi niin tuli mieleen, että meinasihan se mökki välillä käydä ahtaaksi tuon kissan ja koiran kanssa... Koko ajan toistensa kimpussa! Leevikään ei tarennut ulkoilla moneen päivään niin johonkinhan ne turhaumat piti purkaa -Jutiin siis. Moona onneksi sentään jättää nämä riennot väliin.

*Tilanteissa ei tarpeettomasti vahingoitettu beauceronia, vaan yksilö oli omasta vapaasta tahdostaan mukana kuvauksissa*Leevin uusin tekniikka "tappaa saalis". Roikkua kaulassa tai päässä kiinni ja purra samaan aikaan, välillä voi myös nuolaista. Uhrin ei auta kuin jähmettyä ja toivoa parasta :D 

2 kommenttia:

  1. Leevihän on ihan jäätävän kokonen!

    VastaaPoista
  2. Jaa-a... Paha mennä sanomaan, oma silmä on jo niin tottunut siihen :)

    VastaaPoista