torstai 3. syyskuuta 2015

Täyden kympin pentu (jalostustark.video)

Sitähän mää oon aina sanonut - ja nyt siitä saatiin julkista ja kirjallista vahvistustakin :)

Juti 15kk, Beauceronien (epävirallinen) jalostustarkastus, tuomari Jean Kerfriden, Ranska.
Luoksepäästävyys 10 - laukaukset 10 - uhka 10.

Video:
Jalostustarkastus 30.8.2015

Perjantaina lähdettiin kotoa ajelemaan 11 maissa ja mentiin Kirkkonummella Akhilleuksen Marjolle yöksi -hälle kiitos majapaikasta! Lauantaina 7 aikaan aamulla lähdettiin ajelemaan Tammelaa kohti, jossa oli beauceronien erikoisnäyttely ja sitten sunnuntaina tuo jalostutarkastus.

Virallisen näyttelyn puolelta meille ei suurta menestystä herunut, EH saatiin. Liian vaaleat silmät, korkealla kannettu häntä ja laajat värimerkit, siinä lyhykäisyydessään ongelmakohdat.

Sunnuntaina sitten mentiin ensimmäisenä tuohon luonne-osioon, joka näkyy videolla. Sieltä tullessa omistaja oli yhtä naantalin aurinkoa, jotenka en vaivautunut murehtimaan pätkän vertaa seuraavia osioita -meille tärkein juttu oli mennyt aivan nappiin :)

Mittauksessa Jutilla ei ongelmaa, kunhan seisoskeli, kun mittanauhalla sohittiin kallonmittoja ym. Säkäkorkeudeksi saatiin 69cm.

Viimeisenä ulkomuoto-osio, johon lähdin rennosti sen kummempia panostamatta, oltiinhan me EH jo eilen saatu samalta tuomarilta. Yllättäen se arvosana vaihtuikin ERI:in ja päästiin junnu-urosten loppukehään. Siinä meitä oli kaksi koirakkoa ja melkein heti saimme 2.palkinnon, sama syy mikä eilenkin: "Silmät ovat isoin ongelma (se vaaleus)". Kokonaispaketti muuten on kunnossa, mutta ymmärrettävästi rodun tuomari erikoisnäyttelyssä takertuu juuri näihin pikkujuttuihinkin.

Kaikenkaikkiaan huippureissu, vaikka oltiinhan sitä väsyneitä! Sari ja Kiti (Akhilleus Juni) oli meillä matkaseurana, yksin ei tuommoiselle reissulle tulis kyllä lähdettyä. Jutiin saa tämän jälkeen olla entistä enemmän tyytyväinen -siihen täyden kympin pentuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti