torstai 23. heinäkuuta 2015

VSP & SERT

Kesälomalla. Sitä me ollaan kyllä oltu –niin blogikirjoittelun kanssa, kuin melkein kaikessa muussakin. Kolme viikkoa on takana ja vielä viikko edessä. Joitakin reissuja ollaan tehty: Tomeran leiri Parkanossa sekä mökkireissu Manamansaloon omalla väellä, muutoin ollaan kotosalla touhuiltu niitä näitä.
Jutin kanssa käytiin yhdet mätsärit, tarkoituksena treenata Ylivieska KV-näyttelyyn. PUN 4 oltiin mätsäreissä ja varsinainen jättipotti tuli pari viikkoa myöhemmin sieltä virallisesta kehästä, VSP & SERT :) Tuomarina Elena Kuleshova Venäjältä. Cacibia tyrkytettiin myös, mutta junnukoira ei voi sitä vastaanottaa –nuorten luokassa sitten. Jutin käytös oli erinomaista, superhieno mies!

"Good size young male. Enough balanced in body proportional head. Correct pigment and ears. Typical expression. Little straight in shoulder. Dewclaws present. Coat according the age. Enough free movement."

Kun näyttelyt oltiin saatu pakettiin, voitiin jatkaa huoletonta uintikautta -se jos mikä on Jutilaisen hommaa :) Moona taas enemmän keskittyy rauhallisempiin maalajeihin ja rantavesissä lorkkimisiin. Muutama viikko sitten leikattiin Moonalle "kesälook" ja kummasti meno taas piristyi, kun ei kuumuus vaivaa.









"Ippe alta pois, nyt on kiire!"


Jonkin verran ollaan ajettu jälkeä sekä treenailtu keppejä erikseen. Motivaatio niihin ei riitä vielä jäljen aikana, irrallisena treeninä ne kyllä nousee. Jatketaan harjoituksia. Jäljellä on vielä makkaraa pääasiallisesti, mutta nyt tavoitteena on tehdä tätäkin hommaa enemmän ja karsia makkarat vähemmäksi. Nykyään mennään 100-200m jäljillä, joissa on useita pätkiä 5-10 askeleen tyhjiä. Pysyy jäljellä, mutta kiire tahtoo aina välillä iskeä. Poikkeuksena oli tämän päivän haastava pellonpohja sekä reilusti yli tunnin vanha jälki: ajoi todella hitaasti. En oikein osaa sanoa, oliko se  erittäin huolellista ja hyvää vai epävarmaa ja "takkuavaa" jäljenajoa... Siitä onneksi on video, pitäisi näyttää se jollekin kokeneemmalle.

Hakutreenit on harmillisesti ollut vähän katkolla, nyt ollaan kolmisen kertaa päästy metsään muutaman viikon tauon jälkeen. On vähän hiomista; nyt ollaan siinä vaiheessa, että mulla on niinniin uroskoira. Kiinnostaa päättömänä juoksentelu, sekä kovin myös muiden koirien merkkailemat paikat. Alkusählingin jälkeen on kyllä aina keskittynyt työntekoon. Koitetaan nyt ottaa treenejä varman päälle ja saada taas rutiinin kautta homma toimimaan.

Tottiksissa ollaan todellakin oltu kesälomalla! Kolmen viikon aikana oon tainnut kahdesti tai kolmesti käydä kentällä. Kotipihalla treenasin eilen, tänään sitten porukalla kentälle ja saatiinkin hyvää hallintatreeniä Ada-flätin kanssa tehtyä. Tokon alokasluokan kaukokäskyt, kapulanpito sekä hyppy on aikalailla hanskassa. Paikallaolokin on hyvän oloinen, nyt vaan pitäisi uskaltaa jättää sitä irti pidemmälläkin matkalla porukassa. Ainakin liinassa ollessaan on tosi tyyni eikä näytä, että yrittäisikään ryykätä mihinkään. Toki pientä viilaamista on aina ja ennen kaikkea rutiinia tarvitaan rutkasti lisää. Mutta kaikki palikat liikkeisiin on hallussa :) Pk-puolen jutuista ollaan aloiteltu eteenmenon maahan-käskyä.

Manamansalon komeat lenkkimaisemat ja loputtomat lammikot oli koirille juhlaa.


Moonalta ei tuo narussa oleminen oikein luonnistunut, olisi niin mielellään virvelöinyt Akin kaverina...

Jutilla taas ei ollut hätäpäivää, äkkiäkös sitä ajan saa kulumaan vaikka puupalikan kanssa.

Illemmalla kova sana oli sitten frisbee. Jutilla ei näihin peleihin ole mitään asiaa, kun sporttimallin Ippe innostuu.


"Mä vaan vähän tarkistan, ettei ne nyt vaan pääse kärvähtämään..."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti