keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pipan koulutus

9.4 meillä oli Pirita Pärssisen pitämä tokokoulutus maneesilla. Aina välillä on mukava järjestää jotakin tuon tyyppistä ja varsinkin nyt, kun monella on nuoria koiria kasvamassa. Ja onpahan kennelkerhollekin välillä vähän vaihtelevaakin toimintaa pelkkien omien peruskurssien lisäksi. Kuudesta osallistujasta 5 oli n. vuoden ikäisiä, ja se kuudeskin vasta 1,5-vuotias. Kunnon nuorisojengi siis. Kuuntelupaikoillekin tuli ihan mukavasti väkeä, olikohan vajaa 10 henkeä...

Juti oli hieno mies ja keskittyi pitkäääään ja hyvin, mikä tuli vähän yllätyksenä -positiivisena kuitenkin! Varoittelin alkuun, että katsotaan vähän joudutaanko ottamaan kolme lyhyen lyhyttä pätkää treeniä, mutta turhaan maalailin piruja seinille -saatiin vedettyä kahdella n.10 minuutin pätkällä. Ja taisi siinä ekalla kierroksella mennä vähän yliaikaakin.

1.kierroksella kääntymisiä ja siinä takapäänkäyttöä. Hyvin toimii imutuksessa, mutta halusin kunnon ohjausta siihen, että milläs se nokka irroitetaan kädestä, ilman, että perä lähtee liiraamaan omiaan. Avuksi jakkaroita ym. esineistöä mitä kiertää, jotta se pitkänmallin peräkin tulee oikeaoppisesti.

Tänään kävin Outin kanssa treenailemassa ja hyvältä vaikuttaa, pääsin jo heti oikeastaan irti siitä imutuskädestä ja palkkailin oikeasta, jotta ei yhtään hae kontaktin kustannuksella tukea vasemman käden puolelta. Näihin treeneihin tarvin vaan aina valvovan silmän, koska en kunnolla näe, miten ne takajalat siellä asettuu niin palkkailen pian mistä sattuun. Tosin tänään saatiin jo pari niinkin hyvää ja selkeää kunnon korjausliikettä Jutilta itseltään aikaan, että jopa minäkin huomasin ne! :) Jotta hyvällä mallilla tämä, kunhan vaan jatketaan harjoituksia...

2.kierroksella Pipan ohjaukseen otin kaukokäskyt. En ollut toisen kierroksen liikettä vielä edes päättänyt valmiiksi, halusin ensin vähän nähdä miten 1.kierros menee. Alkujutteluiden aikaan sain kuitenkin inspiraation, että kaukokäskyjähän me otetaan, kun ne kerta on jo tokon alokasluokassakin uusien sääntöjen tultua voimaan.

Kaukot on tähän asti ollut Jutille helppoa kauraa. Tekee vaihdot hyvin -paremmin mitä Moona 6v. Kaikki muut toimii, paitsi seiso-istu, jota ei olla vielä otettu, pitää opettaa ensin luopuminen ja sitä kautta saada oikea taaksepäin suuntaava tekniikka aikaan. Mutta eihän näitä liikkeitä olla siis tehty muuta kuin kotona. Sohvalla istuen, jalat suorana edessä ja koira niiden takana heti.

Tuolla maneesilla tuotiin ne ensimmäisen kerran "julkisuuteen" (hah) ja näyttihän nuo toimivan. Tokihan olemattomalla välimatkalla, alkeisjuttuja vasta :) Mutta siihen jatkon tekniikkaan hain siis vähän apuja, että millä lähteä etenemään ilman, että vaihdot kärsii. Keppi/lauta tms. takajalkojen eteen näytti toimivan hyvin ja sillä mennään nyt. Kuulemma Juti näyttää siltä, että sillä on kovin mukavaa tehdä noita vaihtoja ja nopeus on todella hyvä - hitaimmatkin vaihdot on sellaisia, että ei niihin vauhtia tarvitse hakea yhtään enää lisää. Toivotaan, että pysyy tälläisenä vaikka välimatkaa aletaan kasvattamaankin.

Yleiskäytös Jutilta vallan mainiota. Yhden kerran taisi yrittää yleisön sekaan, muutoin seisoskeli itsekseen vieressä ja aika paljon käskytin maahan siksi aikaa, että saatiin juteltua asioita läpi. Yhteen väliin vapaana ollessaan haukahteli ja haastoi mua jatkamaan hommia, mikä oli kyllä pelkästään hieno juttu, intoa piisaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti