sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Sunnuntai - mikä ihana tekosyy

Kaikelle mukavalle. Pitkään nukkumiselle, koirille aamupala pitkän kaavan mukaan luita jyrsien pihalla, pitkälle aamukahvittelulle yms. Koirien sulatellessa luita ruokalevon muodossa niin ohjaaja pisti rahaa palamaan. Välineurheiluahan tämä ennenkaikkea on! Muah.

Viime viikolla Essilla oli niin muikean hyviä leluja, että pikku-apinana tilasin heti samanlaiset :D "Eteenmenopallon" ja grippiliina-narupallon. Joustavan "lussupallon" vielä, voisin kuvitella, että nousee ykköstreenileluksi alta aikayksikön :) Narupallo on ollut meille paras lelu tähän mennessä, vaan ollaan jo kaksi ehditty hajottaa. Ne tosin oli heppoisia halpislaatuja, nyt pitäisi kestää vähän enemmänkin repimistä. Eteenmenoa otettiin tuommoisella allaolevalla reikä-kumipallolla ja sehän olikin kätevä! Niin iso, että näkyi hyvin matkankin päästä ja Jutilainen mielissään repi ja tapporavisteli tuommoista lötköä pallonriekaletta.



Kohta sitä rahaa vasta saakin laittaa palamaan, kun pitäis tilata koulutusliivi. Uskollisesti tuo nykyinen on palvellut 5,5 vuotta, joten ehkä sen vetoketjun oli jo aikakin hajota. Ja vähän liian pienikin tuo liivi on ollut, ainakin näin talviajalle. Ja varsinkin nyt, kun leluarsenaalia pitäis saada kunnolla mukaan, jotta hommat tuon Jutin kanssa etenee. Ja pitäähän siinä uudessä liivissä olla tietysti beauceronin rohviilikuva sekä nimi!  Ilowillan sivuja siis seuraavaksi selailemaan. Äitille on jo syntymäpäivälahja-toive ilmoitettu rahamuodossa, jotta saa hyötykäyttää ne rahat tuohon liiviin -tulee ehdottomasti tarpeeseen! :)

Jotakin edistystä ilmeisesti on tapahtunut meidän seuruu-paikassa, ainakin Essi sanoi, ettei hänen mielestään näytä ollenkaan olevan liian edessä. Jeje :) Hienosti Juti seuraa - niinkin hienosti, että ohjaaja mennä päkittää monesti aivan liian pitkää pätkää, eikä muista lopettaa ajoissa... Muistilistalla on.

Sivu-käskyyn Juti on tempaissut jonkun oman bravuurin. Ilmeisesti paikallaolo ja kaukokäskytreeneistä juontaen se maahanmeno on niin mahtiliike, että sitä tarjotaan koko ajan. Ensimmäisellä käskyllä siirtyy hyvin sivulle, mutta jos sivulla ollessa toistan käskyn (tarkoituksena pyörähtää paikoillani 90 astetta) niin lyö joka kerta maahan. Ihan joka kerta! Kädellä piti pitää koiraa ylhäällä, jotta onnistui paikallaan käännös. Jutista tulee ilmeisesti samanlainen kuin Moona, "mä NIIIN tiedän tämän, tää kuuluu mennä näin"... Johtuisko kenties ohjaajasta, kun jo kaksi koiraa noudattaa samaa linjaa. ...oivoi... :)

Aamun laiskottelusta huolimatta ehdittiin käydä jo reipas 6 kilsaa hiihtämässä. Suunnitelmissa oli pidempikin reissu, vaan tämän kahden päivän lumentulon jälkeen ei teitä/latuja oltu aurattu paljon minkään vertaa. Jäi sitten lyhkäsemmäksi tuo reissu. Jos illalla kävisi sitten vielä potkuttelemassa, Juti on kyllä ihan mahtikaveri siinä hommassa! Sen rento raviaskel passaa niin hyvin kelkan tahtiin, eikä vedä eikä hösyä yhtään mihinkään suuntaan :) Alkuviikosta oli hyvän liukkaan kelit ja koitin molempien kanssa lähteä lenkkiä kiertämään. Reilun kahden kilsan jälkeen toin Moonan kotiin, se laiskiainen löntystelee sata metriä jäljessä, eikä yritäkään nopeuttaa tahtia, jotta pysyisi kelkan perässä :D Kun sitä ei kerta kiinnosta juosta mukana niin en ole viitsinyt laittaa sitä kiinni ja pakottaakaan, hömpötelkööt omaa tahtiaan. Jutin kanssa jatkettiin sitten vielä 8km pituinen lenkki, keskustan läpi päästeltiin toiseen päähän kaupunkia ja sieltä pujoteltiin toista puolta takaisin. Pisteet kunnalle, kun ei ole hiekoittanut noita teitä pilalle, vaan pääsee oikeastaan missä vaan kelkkailemaan.




3 kommenttia:

  1. Oi mikä beussi täältä löytyykään! Kiva lukea ja nähdä muidenkin beussien juttuja :-)

    Meidän beussivauvan elämää voi lukea täältä: http://herttakoiruus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Sanoppa muuta, mukava lukea kuulumisia, kun on saman vuosimallin koiratkin :) Ainakaan kovin montaa muuta aktiivista beussi-blogia ei ole sattunut silmään osumaankaan.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista