sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Luonnetesti

Tänään se h-hetki sitten oli ja mukava kuva jäi. Aika pitkälle sitä mitä odotinkin, tosin puolustusta löytyi enemmän mitä olisin osannu kuvitellakaan! Parhaimmat maininnat loppupuheessa saikin puolustus- ja taisteluhalusta -ei kovin noutajamaista, mutta tuohon taisteluhaluun varsinkin olen tyytyväinen ja sitä siltä hakenutkin :)

Toimintakyky +1, kohtuullinen.

Terävyys +1, pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu 3+, kohtuullinen, hillitty

Taisteluhalu +2, kohtuullinen

Hermorakenne +1, hieman rauhaton

Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas

Kovuus +1, hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen

142p. laukausvarma.

Tuomarit Reijo Hynynen ja Leena Berg

Loppuhöpinöissä mm.: hermorakenteeltaan ei kaikkein vakain koira, vilkkautta, mutta kiva tyyppi. Luoksepäästävyydessä tulee jututettavaksi, sähellyksen seassa ripaus ujoutta. Paineen alla/ jännittävässä tilanteessa (pimeän huoneen odottelu tuomarin kanssa) vieraan kosketus ei enää ollut kovin mukavaa, hieman varauksellinen.

Taisteluhalu: "Olet rakentanut sille kivan moottorin. Varsin kiva koira, jonka kanssa vääntää. Erittäin kivasti kohtuullinen taistelumoottori". (Tuomarin lempisana oli näköjään tuo kiva...)

Kelkka vahvasti ratkaistu. Ohjaajan läsnäolo vaikutti, suora lainaus: "Taisteluleikki on tehnyt teille sellaisen suhteen, että se tekee sun kanssa mitä vaan."

Pimeässä huoneessa yksin ilman apuja rohkeus alkaa pettämään. (Tässä meni yllättävän kauan, ei tahtonut tulla paria metriä edemmäs ovelta, haisteli tavaroita eikä juurikaan reagoinut tuomareiden puheeseen. Niiskautin kerran, ei reagointia. Taskulampullakin tuomari näytti valoa lattiaan, jolloin uskalsi peremmälle. Seisoi mun edessä ja haisteli, sitten vasta hetkisen kuluttua kääntyi kohti ja käveli polviin, jolloin uskalsin kehua. Pimeäähän tuo on aina "pelännyt", mutta aattelin, että kyllä se hakukoiran nenällä mut löytää tuosta vaan ja mistä vaan, mutta ei se ihan niin ollutkaan...)

Tynnyrillä voimakas väistö, ei pysty hallitsemaan itseään kaikissa tilanteissa. Hyvä muisti, mutta ottaa ohjaajasta tukea ja sillä rohkaistuu jatkamaan eteenpäin (vaikka väisti voimakkaasti niin kun kävelin tynnyrille istumaan niin ilman houkuttelua hyppäsi itsekin etujaloilla tynnyrin päälle). Harrastuksissa hyvä asia: koira kuuntelee ohjaajaa.

Miettii varsin pitkään, eikä syöksy sutena toimintaan. Tämän huomasi selvästi puolustuksessa ja hyökkäyksessä, koiralla selvästi ajatus mukana.

Hermot plussan alarajalla, jatkuvassa paineessa (jossa ei anneta nollata välissä) ei pysty käsittelemään tilanteita. Tässä nousee ohjaajan rauhallisuus tärkeään asemaan.

Puolusti ohjaajaa kivasti (jälleen kerran), itseään ei niinkään. Sanoi kyllä sanansa (haukkui), mutta istui, ei pystynyt nousemaan vastaan. Tässä huomioitava, että testi oli jo loppusuoralla -> paineistunut/väsynyt.

"Kiva kultainen, hienon työt olet tehnyt tuon taistelun kanssa, hyvää työtä!"

Näihin sanoihin päättyi meidän luonnetesti ja hyvillä mielin kotiin! :) Yritän saada videot ladattua nettiin, niin pääsette pällistelemään itse suorituksia paremmin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mukavalta! Onnea hienosta tuloksesta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) Meillä kävi kyllä tuuri, se naistuomari oli oikein iloinen höpöttelijä ja loi mukavaa tunnelmaa kokeeseen, ei tullut sellainen olo, että henki lähtee justiinsa... :P

    VastaaPoista