maanantai 7. joulukuuta 2015

Kapulointi ja "seiso-istu"-videot

Treenailtiin toissailtana tässä sisällä jotain pientä. Kaukokäskyjä, kapulanpitoa ja sitä luopumistreeniä, jotta saadaan kaukoihin oikea tekniikka seiso-istu liikkeeseen. Videolla näkyy hyvin sekä onnistuneita tekemisiä sekä niitä huonompiakin, kun Juti yrittää, josko sen riman voisi alittaa ja koittaa vaikka tälläistä, entäs tälläistä, entäs tämä. Muutamasta hutista huolimatta oikea tyyli saatiin taas kohdilleen :) Nythän meillä on se tilanne, että kaiki muut kaukoliikkeet on opetettu enemmän sanallisesti ja niihin vasta yhdistellaan käsimerkkejä. Tämän olen tehnyt tarkoituksella, että keskittyy itse käskyyn eikä heiluvaan käteen. Tässä seiso-istu liikkeessä on kuitenkin toisipäin, osaa sen pelkällä käsimerkillä tällä hetkellä ja sitten pitäisi pikkuhiljaa lisätä käsky siihen (jotakin tyyliin: backsit, ihan vaan suomalaisittain päksit siis) ja sitten vielä ympätä se niiden muiden liikkeiden kanssa samaan. Siihen vielä kuitenkin tovi menee ennenkuin ollaan niin pitkällä. Ja kirjaimellisestikaan ei olla pitkällä muutenkaan, vaan kaikki liikkeet tehdään ihan tuosta lähietäisyydeltä. Yksittäisiä helppoja osaa matkan päästä, mutta ei vielä kaikkia yhdessä.

Video oli kooltaan liian iso tähän tekstiin suoraan laitettavaksi, löytyy linkin takaa. PS: Äänet kannattaa laittaa pienelle, sen verran innokkaasti kiekaisen aina välillä, eh...


Kapulanpito on aina ollut Jutille aika vahva liike, siksi sitä ei olla hirveän usein jankattukaan. Minun perisyntihän on jättää ne varmat liikkeet treenaamatta ja sitten ne on juuri ne, jotka prakaavat, huoh... Ainoa miinus on, että se ottaa (tai siis minä ojennan) sen kapulan liian syvälle takahampaisiin. Pitää muistaa olla tarkempi itsekin, ettei tarvitse sitten pidon aikana korjailla otetta eikä koira pää kenossa mälväile itsekseen.

Mikäli jollekulle tulee mieleen huomauttaa jostakin jotakin niin palautteet ja mielipiteet on enemmän, kuin tervetulleita! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti