keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Plussakeli-treenejä

Tämän viikon alkuun mahtuu kahdet treenit. Maanantaina aloitettiin komean katastrofaalisesti. Täysin. Tilanne kuvasti hyvin sitä, että millainen tuo koira vois olla, jos ei olis yhtään hallinnassa (vai onkohan se sitä sittenkään? ;) )

Kierrokset niin kaakkoon surkeiden sattumusten sarjojen seurauksena, että joutui tosissaan jo rajaamaan nuoren herran röyhkeyttä ja käytöstä. Briardi-Sinkon kanssa paikkamakuuseen, jotta ne kierrokset laskisi, vaan meinasi sielläkin piipata! Ikinä ei sitä ole tehnyt, mutta nyt alkaa huomata, että pitää kiinnittää enemmän huomiota tuon viettiin /vireeseen tai mihin nyt lie, ettei mene hyvät liikkeet pilalle sillä, ettei se ole oikeassa mielentilassa. Moonan kanssa näitä ei ole juurikaan tarvinnut ikinä jahkata, joten siinäpä onkin mulle opettelemista.

Kerran nousi paikkamakuusta ja haukahti pari kertaa, kun Outi palasi Sinkoa asentoa korjaamaan, enkä älynnyt mennä itse Jutin luo. Liikaa häiriötä ja varsinkin tuohon alkuun nähden.  Korjauksen jälkeen jäi kuitenkin makaamaan ja suoritti peräkoukku-paikkamakuunsa kunnialla loppuun.
Tästä saatiin kierrokset ja koira haltuun ja äkkiä autoon. Toiselle kierrokselle autosta palasi normaali Jutilainen, joka teki näppärästi töitä toisista koirista huolimatta - ja vielä tahallani meninkin aika lähelle Outin ja Sinkon treenailuja.


Eilen sitten treenattiin Essin kanssa. Kyllä tuosta koirasta kuulemma huomaa, että on muuttunut -parissa viikossa. Sählää ja ottaa häiriötä eri tavalla mitä ennen. Pitkien huokausten treenikausi alkaa ;) Alkuviikon teemana liikkeestä seis ja luoksetulo. Luoksetuloon koitti tulla pommina, vaan käsiavuilla hiljentämällä asettuu hyvin paikalleen. Polvea ei kannata nostaa, sillä väistää sivulle ja koko homma menee sähläämiseksi. Seisomiseen otetaan se palkkakippo mukaan. Kun sekä minulla, että koiralla on hivenen hankaluuksia hallita kierroksia lelulla palkatessa, niin parempi pysytellä näissä uusissa jutuissa makupalalinjalla – ja varsinkin, kun se tuolle ahneelle possulle toimii edelleen hyvin.

Tämä näin pikaisena selontekona, paremmalla ajalla lisää kuulumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti