keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kotomökki

Vaihteeksi tontti- /asumispäivityksiä tännekin. Mukava sitten joskus lukea näitäkin täältä, kun ei muuten päiväkirjaa tule pidettyä kuitenkaan.

Reilu viikko sitten päästiin vihdoin muuttamaan tähän punaiseen mummonmökkiin Kivistölle. Onhan tämä omalla tavallaan vähän alkeellinen: ei ole tiskikonetta, kaappitilat on vähän niin ja näin, wc on mallia 'peruuta sisään' ja käsienpesuallas löytyy pesuhuoneen puolelta. Viemäreiden kanssa meinasi alkuun olla ongelmia ja pattereiden termostaatit eivät toimi, joten lämmöt humpaa miten sattuun: viilenee 20 asteeseen ja yhtäkkiä laskee kuumaa vettä patterit täyteen ja mökkiin hurahtaa hetkessä monta astetta läkähdyttävämpi lämpö. Mutta en valita, oon ollut tosi tyytyväinen tähän kodikkaaseen mökkiin, melkein jo tuntuu, että mihin sitä uutta taloa tarviikaan ;) Tavarat on osittain vielä aivan hujanhajan, tärkeimmät toki ovat löytäneet jo paikkansa. Vähemmän tärkeistä suurinosa on vintillä laatikoissa, joista niitä sitten perkataan esiin tarpeen mukaan. Onhan muuten kätevä keksintö kokonainen yläkerta, jota voi käyttää pelkkänä varastotilana!

Tervetuloa! Värien kirjoa eteisestä alkaen, vaaleansininen ulkoeteinen ja seuraava huone on hailakan limenvihreä :D




Armas tupakeittiömme remontin kourissa. Uusi jääkaappi saatiin anoppilasta (ei vielä kuvassa, siksi kaapit on miten sattuun), uudempi hella haettiin ilmaisena toisten keittiöremontin tieltä ja seiniä maalailtiin, jotta yleisilme vähän raikastui. 



Pesuhuoneen lattian kanssa pröystäilin vähän ja halusin sinne jotakin räväkkää, mitä ei kuitenkaan uuden talon pintojen kanssa uskalla tehdä. Lopputuloksena meillä on punajuuren värinen pesuhuoneen lattia :) Täällä ja saunan puolella vähän fiksailtiin lattiaa, hankittiin kiuas ja kunnon suihku, tehtiin putkihommia -itseasiassa ylipäätään vedettiin taloon vesijohto. Sama liittymä sitten aikanaan siirretään uuteen taloon.



Pihahommia on tehty sen verran, että vähän joka puolella tonttia on myllätty. Ojia au'ottu, vanha pihasauna ja pari kaivoa purettu ja hävitetty, navetan seinien vieruksia paranneltu, tasoiteltu sieltä täältä, pihatie uuden talon paikalle tehty... Keväällä ei sitten tarvitse muutakuin alkaa kaapia pohjia auki :) Meidän maat ulottuu tuonne naapuritalolle asti ja sinne pellonlaitaan onkin jo istutettu koristearonia-aita, jotta saadaan tuleville vuosille näkösuojaa.







Joka pojan unelma? On maata ja lääniä huristaa jos minkälaisella vehkeellä... Ja emännällä tilaa hankkia vaikka ja mitä elukkaa! :P (piilomainontaa koneurakointiollila.com)



Seuraava projekti ulkona onkin tuo navetan päädyn oviaukon suurentaminen, jotta siitä saadaan tehtyä kahdelle autolle katos. Sorat sinne jo viskeltiin sisälle, tasoitusta enää odottelevat siellä. Eipähän ole autotallin rakentamisella sitten niin kiire.



Piha täynnä multakasoja, juuria, kantoja, oksia, puita... Vaan eiköhän nuo tuosta ajan kanssa häviä - ja ison osan konekuski jo tasaili työnsä päätteeksi. Pääasia, että mun varjelema vaahtera selvisi kaivinkoneesta! Kuskille olisi tullut ennenaikainen noutaja jos olisi tuon mennyt hutkaisemaan nurin... :)


Koirat opiskeli tiiviisti piharakentamisen alkeita, aina paikalla missä ikinä vain jotain tapahtuu... Moona otti vähän rennommin ja seuraili sivusta. Juti taas piti ottaa välillä sisälle jäähylle, se olisi välillä osallistunut vähän liiankin kanssa. Se tottui yhdessä välissä loikkimaan traktorin peräkärryyn ja matkustelemaan siellä kyydissä. Siinä vaiheessa, kun kaivinkoneella lastattiin valtavia kiviä kärryn kyytiin niin ei ollut eduksi, että nuori poserooni hyppää sivusta laidan yli (miten lie korkea sekin on!) vastaanottamaan kivikuormaa, huoh...



 Välillä sitten pientä painimatsia ja viihdykettä juniorille, jottei käy liian pitkästyttäväksi elämä... :) Aina valmis ottamaan haasteen vastaan - perhanan ukko, täältä pesee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti